Pse janë kaq të Rëndësishme Licencimi, Rregullimi dhe Auditimi për Lojtarët e Kazinove Online?


Gresa Z. - shkurt 6, 2022

Kazinotë online janë të shumta. Por vetëm disa të përzgjedhura janë plotësisht të licencuara, rregulluara dhe audituara nga agjencitë e aprovuara për të ofruar lojë të ligjshme, të sigurt dhe të drejtë.

Rëndësia e të Luajturit në Kazino të Licencuar

Kazinotë online janë kudo. Një kërkim fillestar për kazinotë online në vendin tuaj do të japë një mori rezultatesh, por në cilat duhet të luani? Si një autoritet ndërkombëtar i besuar përballë kazinove online, OCR ka krijuar një sërë standardesh për të luajtur në kazinotë online. Më kryesorja ndër kërkesat është licencimi dhe rregullimi i plotë. Ju mund të pyesni veten pse është kaq e rëndësishme të luash në një kazino online plotësisht të licencuar. Gjatë viteve, sindikatat kriminale dhe operatorët e paligjshëm kanë kërkuar të përfitojnë nga dëshira e njerëzve për të luajtur bixhoz online.

Një nga mënyrat më të lehta për të përfituar është nëpërmjet mjeteve të paligjshme. Pa asnjë kornizë ligjore, bëhet shumë e lehtë për kazinotë ilegale online që të shfrytëzojnë lojtarët e tyre. Si fillim, kazinotë online të palicencuara nuk i përmbahen asnjë rregulli zyrtar. Ato mund ose nuk mund t'u paguajnë lojtarëve fitimet e tyre të duhura dhe nuk ka siguri për rezultate të drejta të lojërave të kazinosë online. Nga këndvështrimi i një lojtari, ka zero garanci që informacioni juaj personal, informacioni bankar ose siguria online do të mbrohen. Këta faktorë duhet ta vënë në dyshim dëshirën tuaj për të luajtur në një kazino të palicensuar.

Licencimi dhe rregullimi janë të shenjta. Imagjinoni të jeni në gjendje të blini një armë zjarri pa kontroll paraprak, të drejtoni një automjet pa kaluar patentën e shoferit ose të veproni si kirurg pa shkuar në shkollën e mjekësisë. Ndërsa lojërat e kazinove në internet janë thjesht për qëllime argëtimi, rezultatet e lojërave të kazinove mund të ndryshojnë jetën për mirë ose për keq. Kazinotë online plotësisht të licencuara, të rregulluara dhe të audituara janë aktorë përgjegjës. Ata kujdesen për kompaninë dhe lojtarët e tyre. Operatorët paguajnë një shumë të konsiderueshme parash për licencën e tyre dhe për të qëndruar në përputhje me autoritetet. Ata zbatojnë një sërë protokollesh sigurie, respektojnë rregullat e marketingut, zbatojnë mbrojtjet e nevojshme të lojtarëve dhe ofrojnë

Ja ku janë 5 arsyet se pse nuk duhet të luani kurrë në një Kazino Online të Palicencuar:

 • Siguria juaj mund të jenë në rrezik
 • Mashtrimet e marketingut, T&C të padrejta dhe mbështetje e dobët
 • Kazinotë online të palicencuara rrallë i vënë në plan të parë interesat e lojtarëve
 • Nuk ka asnjë garanci që kazinoja online do të paguajë fitimet tuaja
 • Lojtarët nuk mund ta vërtetojnë drejtësinë, kredibilitetin ose besueshmërinë e rezultateve të lojës

Këto janë arsyet kryesore pse lojtarët e kazinove online duhet të shmangin kazinotë online të palicencuara gjithmonë. Këta operatorë shpesh janë në pronësi të korporatave të dyshimta të mbuluara dhe të vendosura në një ishull në det të hapur, me shtresa të shumta sekrete që fshehin identitetin e vërtetë të pronarëve. Kjo e bën gati të pamundur paraqitjen e ankesave zyrtare kundër një kazinoje online. Për të shmangur të gjithë këta skenarë makthi, këshillohet fuqimisht t'i përmbaheni kazinove online plotësisht të licencuara, të rregulluara dhe të audituara.

Çfarë është licenca e kazinosë në internet?

Mendoni për Las Vegas, Atlantic City, Monte Carlo, Macau ose Sun City në Afrikën e Jugut – këto janë të gjitha destinacionet kryesore argëtuese të hoteleve dhe kazinove. Ata tërheqin shumë lojtarë çdo vit dhe i mirëmbajnë operacionet sipas një sërë rregullash dhe një kodi specifik të sjelljes. Kryesorja ndër karakteristikat e përbashkëta të të gjitha këtyre vendeve të lojërave të fatit janë licencimi dhe rregullimi. Çdo resort kazinoje është i mandatuar me ligj për të përmbushur kërkesat e licencimit. Nëse kjo nuk ndodh, autoritetet do t'i mbyllin këto operacione. Korniza ligjor brenda të cilës funksionojnë kazinotë publikohet nga çdo autoritet i lojërave të fatit në nivel lokal, shtetëror, rajonal ose kombëtar. Në varësi të shtetit, mund të ketë një kornizë për të gjitha format e aktivitetit të lojërave të fatit. Përndryshe, rregullat mund të vendosen për një rajon.

Kazinotë online kanë funksionuar që nga vitet 1990 në Mbretërinë e Bashkuar dhe më vonë në juridiksione të tjera të lojërave të fatit. Liberalizimi i gjerë i legjislacionit të lojërave të fatit online po zhvillohet vazhdimisht, me shumë vende, territore dhe juridiksione të tjera që autorizojnë tashmë një ose një formë tjetër të aktivitetit të lojërave të fatit. Kur ndërhyn qeveria, ajo bëhet zyrtare. Ka rregulla, procedura, korniza, kërkesa dhe mandate të vendosura për të siguruar që çdo kazino online e licencuar të funksionojë sipas ligjit. Sot ka shumë autoritete licencuese, duke përfshirë:

 • Isle of Man
 • ADM of Italy
 • ONJN of Romania
 • Antigua and Barbuda
 • Government of Gibraltar
 • Spelinspektionen of Sweden
 • The Government of Curaçao 
 • Irish Revenue Commissioners
 • The Malta Gaming Authority (MGA)
 • The Kahnawake Gaming Commission (KGC)
 • The United Kingdom Gambling Commission (UKGC)

Ju mund të keni vënë re se ka licenca të lojërave të fatit për një vend specifik dhe ka licenca nga distanca. Për shembull, UKGC, ADM, ONJN dhe Spelinspektionen janë specifike për shtetin. Ata lëshojnë licenca të kazinove online vetëm për operatorët në vendin e tyre. Ekzistojnë gjithashtu autoritete nga distanca që ofrojnë licencim me bazë të gjerë për kazinotë online të cilat operojnë nën një licencë specifike, kudo në botë. Jo çdo autoritet licencues është krijuar i barabartë. Për shembull, autoritetet nga distanca shpesh janë toleruese kur bëhet fjalë për kërkesat e operatorëve të kazinove. Kjo është arsyeja pse është shumë më e lehtë të marrësh një licencë në Antigua dhe Barbuda, ose Kuraçao sesa të licencosh nga UKGC, NJDGE ose Spelinspektionen.

Këtu lind pyetja: A duhet t'u besohet më pak operatorëve nga distanca? Përgjigja është komplekse. Është gjithmonë më mirë për një lojtar të zgjedhë një kazino të licencuar online, pavarësisht se ku është licencuar. Megjithatë, jo të gjitha licencat janë krijuar të barabarta. Nëse është e mundur, luani gjithmonë në një kazino online të licencuar në vendin tuaj. Nëse kjo nuk është e mundur, zgjidhni autoritetin nga distanca që ka më shumë reputacion të licencimit. Është detyrë e lojtarëve që të respektojnë ligjet vendore të lojërave të fatit në lidhje me licencimin dhe rregulloren.

Çfarë është një Auditor?

Një auditor është një autoritet mbikëqyrës, një palë e tretë që vërteton drejtësinë, besueshmërinë dhe transparencën e kazinove online. Meqenëse kemi të bëjmë me softuer të sofistikuar kompjuterik, Gjeneratorë të Numrave të Rastësishëm (RNG - Random Number Generators) dhe rezultate të pasigurta të lojës, lojtarët duhet t'i besojnë kazinosë online për të marr rezultate të drejta. Auditorë të ndryshëm të kazinove online veprojnë në interes të publikut. Këto përfshijnë eCOGRA Safe & Fair, TST (Testimi i Sistemeve Teknike) dhe Gaming Labs, ndër të tjera. Auditorët ndjekin një listë kontrolli. Këto përfshijnë:

 • Kontrollimi i Gjeneratorit Të Numrave Të Rastësishëm (RNG- Random Number Generator)

RNG është një program kompjuterik që randomizon rezultatet e sloteve, lojërave me letra, lojërave të tavolinës, lojërave me zare dhe lojërave të fitimit të menjëhershëm. Këto duhet të jenë të drejta, të rastësishme dhe të paanshme.

 • Loja Rifillon Pas Ndalesave/Dështimeve/Pauzave

Të gjitha kazinotë në internet funksionojnë me serverë që ruajnë informacione të vlefshme për aktivitetin e lojës së secilit lojtar. Nëse loja ndërpritet për ndonjë arsye, ajo duhet të rifillojë pa ndonjë avantazh të padrejtë për lojtarin. Platforma e lojërave duhet të miratohet në përputhje me rrethanat. Të gjitha informacionet në lidhje me aktivitetin e basteve të një lojtari të caktuar, depozitat/tërheqjet dhe seancat e lojërave ruhen në kazinonë online. Kjo duhet të jetë e hekurt.

 • Mbrojtja e Lojtarëve dhe Mbrojtja e Lojërave të Përgjegjshme

Problemi i bixhozit është një çështje reale. Lojtarët mund të bien viktimë e bixhozit të pamatur nëse lihet i pakontrolluar. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të sigurohen të gjitha burimet e nevojshme të avokimit të lojërave të përgjegjshme. Këtu përfshihen lojtarët anonimë, jo nën 18 ose 21 vjeç, etj. Për fat të mirë, lojtarët mund të dallojnë praktikat e përgjegjshme të lojërave duke kërkuar në fund të faqeve të kazinove online për shenja, certifikata ose protokolle të përgjegjshme të lojërave. Kufijtë e humbjeve, kufijtë e depozitave, vetë-përjashtimi, kufijtë e sesioneve dhe masa të tjera mund të zbatohen për t'u mbrojtur nga bixhozi problematik.

 • Rendimenti mesatar i lojërave të kazinosë në internet

Nëse shikoni ndonjë lojë kazinoje në internet, ajo shoqërohet gjithmonë me një RTP specifike. Përqindja e kthimit te lojtari tregon se cila përqindje e çdo £, €, US $ etj paguhet për një periudhë afatgjatë. Një shifër prej 95% tregon se 0,95 dollarë do të paguhen për çdo dollar mbi të paktën 1 milion rezultate të lojës mesatarisht. Kjo duhet të testohet dhe verifikohet nga auditori.

 • Siguria dhe Siguria e Kazinosë Online

Roli i auditorëve nuk kufizohet vetëm në kontrollimin e numrave. Është gjithashtu e rëndësishme të sigurohet që integriteti i platformës së lojërave, informacioni i lojtarëve, informacioni bankar dhe siguria e përgjithshme e faqes të mbrohen në çdo kohë. Përgjimi i serverëve të kazinosë nga palët e treta është i zakonshëm – kjo është arsyeja pse një auditim i plotë është i nevojshëm për të mbrojtur informacionin e lojtarëve. Kjo mund të shtrihet edhe për punonjësit e kazinosë online dhe palët e tjera të treta të përfshira në platformën e lojërave

Si të Gjeni Licencën e Kazinosë në Faqen e Kazinosë?

Për fat të mirë, pothuajse çdo kazino në internet që është plotësisht e licencuar shfaq me krenari licencimin dhe rregulloren e saj në një vend të dukshëm në ndërfaqe. Lëvizni poshtë në fund të faqes kryesore të kazinosë - ose në ndonjë faqe për këtë çështje - dhe duhet të shihni shenjën e postuar në faqe. Mund të jetë UKGC, MGA, IRC, Curacao ose KGC et al. Por kjo nuk mjafton. Është e rëndësishme të kontrolloni licencën e postuar në faqe me autoritetin specifik në fjalë. Me fjalë të tjera, lundroni në faqen e internetit të rregullatorit për t'u siguruar që kazinoja në internet është me të vërtetë plotësisht e licencuar dhe e rregulluar prej tyre. Ata mund të kenë pasur një licencë në të kaluarën, por nuk kanë më një licencë të vlefshme. Gjithmonë kontrolloni dy herë kur jeni duke verifikuar vërtetësinë e kazinove të rregulluara në internet.

Si të Gjeni Një Auditor Të Palës Së Tretë?

Auditorët e palëve të treta njihen menjëherë në faqe. Kjo zakonisht shfaqet me anë të një shenje nga autoriteti përkatës. Rikujtoni se shembujt e auditorëve të palëve të treta përfshijnë eCOGRA, TST dhe Gaming Labs. Ashtu si për licencimin e kazinosë online, lojtarët inkurajohen fuqimisht të kontrollojnë vlefshmërinë e auditorit me kazinonë online.

Përmbledhje & Përfundim

Tani e dini se sa e rëndësishme është që një kazino online të jetë e licencuar nga një autoritet me reputacion. Shmangni regjistrimin, depozitimin ose lojën në kazinotë online të palicencuara. Kazinotë online të parregulluara shpesh përpiqen të joshin lojtarët me shumë reklama. Ata ju paraqesin bonuse dhe oferta të pakrahasueshme promocionale, një përzgjedhje eksituese të lojërave të kazinosë online dhe shumë zhurmë. Fatkeqësisht, ekzistojnë pak (nëse ka) mbrojtje të lojtarëve. Ju nuk mund të merrni fitimet tuaja dhe mund të mos keni asnjë adresim në rast ankesash. Më e rëndësishmja, ju nuk keni asnjë garanci që informacioni juaj nuk do të shitet në tregun e zi, ose nuk do të përgjohet nga hakerat. RNG-të e patestuara funksionojnë në dëmin tuaj. Mungesa e praktikave të përgjegjshme të lojës mund të jetë gjithashtu problematike për disa lojtarë. Për të gjitha këto arsye, mos luani kurrë në një kazino online të palicencuar.

Raportimet e Kazinove Online (OCR - Online Casino Reports) është një autoritet udhëheqës në këtë industri që punon vetëm me kazinotë online plotësisht të licencuara. Raportet tona të besuara u paraqesin lojtarëve vlerësime objektive për secilin operator, bazuar në të mirat dhe të këqijat. Siguria e lojtarëve është gjithmonë prioriteti numër 1 me ne. Çdo kazino online e listuar në faqe testohet, verifikohet dhe auditohet në përputhje me rrethanat.

Disclaimer: This opinion article is your 'Play Safe Guide'. As an online casino player, the integrity of your ID and account is sacrosanct. When you bet online, stick with fully licensed and audited online casinos. Responsible gaming advocacy is a priority – top online casinos comply with minimum legal gambling age requirements (18+ or 21+). Strict security protocols ensure that players are safe while playing online casino games.

Mohim përgjegjësie: Ky artikull i opinionit është 'Udhëzuesi jua Për Lojën e Sigurt'. Si një lojtar i kazinosë online, integriteti i ID-së dhe llogarisë suaj është i shenjtë. Kur vini bast online, qëndroni në kazinotë online plotësisht të licencuara dhe të audituara. Avokimi i përgjegjshëm i lojërave të fatit është një prioritet – kazinotë kryesore online janë në përputhje me kërkesat minimale ligjore për moshën e lojërave të fatit (18+ ose 21+). Protokollet e rrepta të sigurisë sigurojnë që lojtarët të jenë të sigurt përderisa luajnë lojëra kazino online.


Etiketimet

onjn

Njoftim i Rëndësishëm

Duke vizituar këtë faqe, ju vërtetoni se jeni mbi 18 vjeç dhe po jepni pëlqimin tuaj që ne të vendosim cookie. Ne përdorim cookie për të përmirësuar përvojën tuaj të shfletimit, për të shërbyer reklama ose përmbajtje të personalizuara dhe për të analizuar trafikun tonë. Lexoni më Shumë