A është “doubling down” në Blackjack një Ide e Mrekullueshme apo një Gabim i Madh? Zbulojeni Këtu!


Gresa Z. - qershor 13, 2022
Tabela dyshe poshtë blackjack

“Doubling down” është një strategji e njohur e blackjack-ut edhe nëse jeni një lojtar fillestar ose me përvojë, një lojtar i rastësishëm ose i shpeshtë, është një strategji e shkëlqyer për t'ju ndihmuar të përmirësoni lojën tuaj.

Blackjack është një nga lojërat më të njohura të kazinosë në kazinotë online dhe kazinotë tradicionale reale. Një arsye pse është kaq popullor është se ka një përqindje më të ulët të humbjeve, deri në .5% kur përdoret një strategji optimale bastesh. Një arsye tjetër për popullaritetin e tij është se tërheq për një audiencë të gjerë - është mjaft e thjeshtë që lojtarët fillestarë ta kuptojnë dhe ta shijojnë, por mjaft intriguese për të mbajtur të interesuar edhe lojtarët më me përvojë.

“Doubling down” është një strategji e mirënjohur e blackjack-ut edhe nëse jeni një lojtar fillestar apo me përvojë, një lojtar i rastësishëm apo i shpeshtë, është një strategji e shkëlqyer për t'ju ndihmuar të përmirësoni lojën tuaj.

Në këtë udhëzues, ne do të diskutojmë se çfarë është “doubling down”, kur duhet ta bëni atë si dhe avantazhet dhe disavantazhet e tij. Mos luani lojën tuaj të ardhshme të blackjack-ut para se të lexoni këtë udhëzues për “doubling down”!

Rregullat e Blackjack

Blackjack është një lojë e drejtpërdrejtë në të cilën lojtarët konkurrojnë kundër tregtarit për të marrë letra me vlerë gjithsej 21 ose sa më afër që të jetë e mundur. Nëse lojtari merr letra që gjithsej 20 dhe tregtari ka letra që gjithsej 19, lojtari fiton. Por nëse tregtari merr 21 dhe lojtari merr 20, tregtari fiton. Nëse lojtari merr 22, ai konsiderohet një "dështim" dhe tregtari fiton pavarësisht nga vlera e letrave të tij.

Letrat me fytyrë vlejnë 10 dhe aset mund të vlejnë një ose 11 - ju mund të vendosni se cili do të jetë asi juaj në secilën dorë individuale.

Në fillim të lojës, lojtarët vendosin bastet e tyre. Më pas, tregtari u shpërndan të gjithëve dy letra, por njëra prej letrave të tregtarit mbetet e kthyer poshtë deri në fund të lojës. Tregtari pyet nëse dëshironi të "goditni" (të merrni një letër tjetër) ose të "qëndroni" (të mos merrni më letra). Tregtari zakonisht godet derisa të marrë një total prej 17 ose më të lartë

Nëse ju merrni dy prej një lloji, mund të zgjidhni ta ndani çiftin në dy duar të veçanta. Me fjalë të tjera, nëse ju merrni dy 7-ta, mund të zgjidhni t'i ndani në dy duar të veçanta. Kjo dyfishon mundësinë tuaj për të fituar dhe gjithashtu dyfishon bastin tuaj, pasi çdo dorë e re vlen sa basti juaj fillestar.

Çfarë është “doubling down”?

Strategjikisht, “doubling down” në blackjack është një mundësi për lojtarët që të rrisin vlerën e bastit të tyre fillestar me 100%. Praktikisht, “doubling down” do të thotë të dyfishosh bastin tënd përpara se tregtari të merr kartën e tretë. Me fjalë të tjera, nëse vendosni fillimisht 5 dollarë, mund ta dyfishoni bastin tuaj në 10 dollarë në mes të lojës. Pasi të dyfishoni bastin tuaj, tregtari do të shpërndajë kartën e tretë dhe juve nuk ju lejohet të kërkoni më shumë.

Ju gjithashtu mund të kërkoni “double down” nëse ndani dorën, e cila mund të përfundojë duke trefishuar ose katërfishuar bastin tuaj.

Kur “Doubling Down” është një Ide e Mirë?

Ka tre skenarë në të cilët “doubling down” është një ide e mirë. Këta skenarë bazohen në probabilitet – përderisa nuk mund të jeni 100% i sigurt për një fitore duke bërë “doubling down”, shanset tuaja në situatat e mëposhtme janë shumë më të larta.

  • Ju keni një 9-she të vështirë dhe letra e zbuluar nga tregtari bie midis 2 dhe 6. Një 9-she e vështirë është kur dy nga letrat tuaja (pa përfshirë asin) janë të barabartë me 9. Për shembull, një 2 dhe 7, 3 dhe 6, ose 4 dhe 5 konsiderohen si një 9 e vështirë.
  • Ju keni një 10 ose 11 të vështirë dhe karta e zbuluar nga tregtari është më e ulët. Ashtu si një 9 e vështirë, një 10 ose 11 e vështirë është kur dy letra (duke përjashtuar aset) barazojnë këta numra.
  • Ju keni një 16, 17 ose 18 të butë dhe letra e zbuluar nga tregtari bie midis 2 dhe 6. Një numër i butë i referohet totalit të dy letrave tuaja që përfshin një as. Pra, nëse keni një as dhe një 5, 6 ose 7, dhe karta e drejtuar nga tregtari është 6 ose më pak, shanset janë të larta që një kartë më shumë t'ju sjellë 21 ose shumë afër. Kur të shpërndahet letra e tretë, ju do të vendosni nëse asi juaj do të vlerësohet me 1 ose 11

Në këto raste, është e pamundur të dështosh, dhe në të njëjtën kohë, tregtari është në rrezik të kalojë mbi 21 pasi duhet të godasë derisa të arrijë 17.

Kur “Doubling Down” është një Ide e Keqe?

Nëse letra e zbuluar e tregtarit është një as, nuk është ide e mirë të bëni “doubling down”, pasi ata kanë një shans mjaft të lartë për të marrë 21. Përveç kësaj, nëse dy letrat tuaja të para gjithsej janë më të larta se 11, “doubling down” nuk është një strategji e mirë. , meqenëse mund të humbisni lehtësisht nëse karta juaj e tretë është një kartë fotografie. Nëse humbisni kur bëni “doubling down” ju humbni dyfishin e bastit tuaj origjinal.

Avantazhet dhe disavantazhet e “doubling down” në Blackjack

Avantazhi kryesor i "doubling down" është se ju krijoni mundësinë për të fituar më shumë se basti juaj origjinal dhe ju e bëni këtë kur shanset janë të favorshme që të mundni tregtarin (shihni tre skenarët e mësipërm). Disavantazhi i "doubling down" është se ju do të humbni shumë para nëse humbni.

Të Dini Kur të Ndaloni

Një gjë që duhet mbajtur parasysh kur luani blackjack dhe çdo lojë tjetër kazino për këtë çështje, është se sa më gjatë të luani, aq më shumë ka gjasa që të humbni në vend që të fitoni. Kazinotë i njohin këto shanse dhe janë krijuar për t'i mbajtur lojtarët të luajnë. Shumica e kazinove reale tokësore nuk kanë orë ose dritare, kështu që lojtarët nuk mund të mbajnë gjurmët e kohës. Plus, ata ofrojnë pije falas, të cilat nuk bëjnë shumë për të mprehur gjykimin e lojtarëve.

Prandaj, edhe pse blackjack është një nga lojërat e kazinosë me përqindjen më të ulët të humbjeve, ligjet e probabilitetit nënkuptojnë që sa më gjatë të luani, aq më shumë do të humbni.

Ligjet e probabilitetit sugjerojnë gjithashtu që nëse dyfishoni dhe fitoni shumë, është një ide e mirë të largoheni me paratë në xhep. Nëse vazhdoni të luani, gjasat janë që do të përfundoni duke humbur një pjesë të mirë të asaj që keni fituar.

Të Bëni “Double Down” apo të Mos Bëni “Double Down” – Kjo Është Pyetja

 “Doubling down” nuk është për zemër të dobët. Përderisa nuk është domosdoshmërisht një strategji e komplikuar (pasi ka udhëzime të qarta se kur duhet bërë një gjë e tillë), ajo gjithsesi përfshin grumbullimin e një sasie të madhe parash. Dhe nëse bëni “doubling down” në mënyrë të pamatur, ka të ngjarë të humbisni. Nga ana tjetër, nëse ndiqni udhëzimet, potencialisht mund të fitoni shumë para.

Nëse jeni i ri në blackjack, mund të printoni udhëzimet në mënyrë që të jeni të sigurt se kur të bëni “doubling down”. Nëse jeni duke luajtur online, mbajeni këtë dritare të hapur në mënyrë që të mund të kontrolloni dy herë tre skenarët në të cilët "doubling down" është i favorshëm.

Përderisa "doubling down" mund të jetë i rrezikshëm, pagesa e mundshme mund të jetë e madhe. Dyfish, në fakt, se çdo bast origjinal që keni menduar.


Njoftim i Rëndësishëm

Duke vizituar këtë faqe, ju vërtetoni se jeni mbi 18 vjeç dhe po jepni pëlqimin tuaj që ne të vendosim cookie. Ne përdorim cookie për të përmirësuar përvojën tuaj të shfletimit, për të shërbyer reklama ose përmbajtje të personalizuara dhe për të analizuar trafikun tonë. Lexoni më Shumë