Historia e lojërave të fatit online

Historia e lojërave të fatit online

Nga një komb i vogël në Karaibe, në një industri që mbulon çdo cep të botës dhe vlen dhjetëra miliarda dollarë.

Lojërat e fatit online është tani një industri e madhe që mbulon të gjithë botën dhe përfshin operatorë të panumërt, kazino online dhe lojtarë. Megjithatë, nuk ishte gjithmonë aq i madh dhe fillimet ishin në fakt mjaft modeste. Duhej dekada për industrinë që të arrinte këtë madhësi dhe ka shumë faktorë për të falënderuar për rritjen e saj.

Historia fillon në vitin 1994. Kjo është kur jurisdikcioni i parë e lojërave të fatit u bë e disponueshme dhe ndodhi në kombin e Karaibeve të Antigua dhe Barbuda. Ndryshimi në rregullim I lehalizoi kazonotë online dhe kështu operatorët mund të marrin licencën e tyre për ofrimin e opsioneve të lojërave të fatit në internet.

Është e rëndësishme të mbani në mend se lojrat online ishin në një fazë shumë të hershme në këtë pikë dhe interneti ariti i momentumin. Si rezultat I kesaj, u desh një kohë e gjatë për ti pregaditur të gjitha dhe kazinotë online së pari kërkonin një softvuer të dedikuar që do të krijonte lojërat. Microgaming u nis në vitin 1994. si ofruesi i parë i softuerit të lojërave të fatit.

Me lojrat në dispozicion, problemi i ardhshëm që duhej të zgjidhej ishte siguria online. Këtu erdhi kriptologjika dhe siguroi transaksione të sigurta duke filluar nga viti 1995. Në tetor të këti viti sistemi i përmirësuar i lejoi Microgaming-it të lansoj kazinën e parëonline për para të vërteta.

Në fakt, për tu rrutulluar topi mori pak më shumë kohë pasi bastet e para të parave në lojrat e kazinosë në internet nuk u zhvilluan deri në vitin 1996. Kjo ndodhi në InterCasino, e cila ofroi gjithsej 18 lojë.

Deri në vitin 1998. lojërat online kazino u bënë shumë të njohura dhe Microgaming e pa atë si një mundësi perfekte për të lansuar online makina te fatit progresive. Cash Splash përcolli konceptin të parë në kazinove të mëdha, ku baste të vendosur në një lojë të caktuar kontribuojnë në një pjesë të rritjes së  çmimit të fitimit të jackpot ne gjdo moment. Online poker u bashkua me industrinë në të njëjtin vit dhe deri në vitin 2000 erdhi së bashku, më shumë se 700 kazino online ishin në treg.

Më shumë juridiksione filluan të përqëndroheshin në online lojërat e fatit dhe lejuan operatorët për të marrë licencat. Rritja vazhdoi me një ritëm mbresëlënës deri në fund të vitit 2005, duke arrit kulminacionin me rregulloret në Mbretërinë e Bashkuar që siguruan shumë liri në vend për online lojërat e fatit.

Megjithatë, në vitin 2006. gjërat u bënë më keq me UIGEA-n dhe në Shtetet e Bashkuara dhe në thelb e bën të paligjshme që lojtarët të marrin paratë e tyre nëpërmjet bankave në mënyrë që të bëjn baste online.

Ndërsa industria u rrit në Evropë dhe në tregje të tjera, qeveria e SHBA ishte e vendosur të parandalonte atë në të gjithë vendin dhe madje në vitin 2011 ndaloj disa brende.

Gjatë disa viteve të ardhshme, industria u bë edhe më e madhe dhe bumi celularve ndihmoi shumë. Tani, ai ka vlerë miliarda dollarë në të ardhura.

Po! Dua të di për bonuset ekskluzive, promovimet dhe lajmet

SUBSCRIBE