Online Lojëra të fatit ne Shqipëri

Online Lojëra të fatit ne Shqipëri

Shqipëria ka legalizuar lojërat e fatit online dhe po lëviz ngadalë drejt krijimit të një mjedisi më të mirë për lojtarët që kërkojnë trillimet e kazinove ne internet.

Online lojërat e fatit në Shqipëri janë në trend të rritjes, pasi lojtarët lokalë kanë më shumë opsione dhe një oreks të madh për lojërat. Industria është ende e pazhvilluar dhe nevoja për rregullime më të mira është e vetëkuptueshme, por po punohet në drejtimin e duhur. Popullariteti i lojërave elektronike dhe lojërave të tryezave, si online Roulette dhe Blackjack po ngasin më shumë lojtarë nga kazinotë konkrete në homologët e tyre online.

Historia

Lojrat e fatit në Shqipëri u ndaluan gjatë viteve të pushtetit komunistë, por gjërat ndryshuan në vitin 1992. Pasi organi legjislativ i vendit miratoi ligjet që u lejonin kazinove konkrete dhe atyre në internet, numri i operatorëve u rrit shpejt. Autoritetet u përpoqën të përmbajnë kërcënimet e paraqitura nga operatorët mashtrues dhe të sjellin në dritë kazinotë  ekzistuese online. Më shumë se 1000 objekte të lojërave të fatit që vepronin në mënyrë të paligjshme u mbyllën gjatë operacionit "End of insanity" që zgjati dy vjet.

Ligjshmëria

Lojërat e fatit në Shqipëri në Shqipëri nuk janë mjaft të rregulluara, gjë që shpjegon pse ligjet e reja diskutohen nga ligjvënësit. Industria mbikëqyret nga Autoriteti i Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit, i cili zbaton sistemin qendror të monitorimit online. Një ligj i ri u miratua në 2017, duke deklaruar se të gjitha format e lojërave të fatit janë ligjore në mbarë vendin. Lojtarët kanë mundësinë të shijojnë lojrat e tyre në kazinotë konkrete të shpërndara në të gjithë vendin ose të luajnë lojëra elektronike online, video poker dhe lojra tavoline pëmes internetit.

Popullariteti

Lojtarët shqiptarë shpejt u lidhën me trillimet e online lojrave dhe bënë kalimin në kazinotë online. Megjithatë, ata janë ende tifozë të mëdhenj të lojërave të llotarisë dhe kënaqën duke luajtur bingo dhe duke vë bastë me sport. Ata shpenzojnë qindra miliona euro çdo vit në internet dhe shpesh zgjedhin operatorë jashtë kufijve kombëtarë. Popullariteti në rritje i online lojërave të fatit ka bërë që rregullatorët të gjejnë mënyra për të mbajtur trafikun brenda kufijve, duke bllokuar faqet e internetit të huaja.

E ardhmja

Online lojërat e fatit po fitojnë tërheqje në të gjithë botën dhe lojtarët shqiptarë ndajnë të njëjtin entuziazëm të komunitetit online. Me industrinë shqiptare të lojërave të fatit ende në zhvillim, nevojiten ligje më të mira dhe më të qarta për të përshpejtuar procesin. Për momentin, lojtarët lokalë mund të përjetojnë kënaqesi online me Blackjack, Roulette si dhe lojëra me aparate elektronike dhe lojëra të tjera të ofruara nga kazinotë ndërkombëtare në internet.

Po! Dua të di për bonuset ekskluzive, promovimet dhe lajmet

SUBSCRIBE