Online Video Poker

Online Video Poker

Video poker është një lojë e fatit e kombinuar me pesë letra pokeri me dhe lojëra elektronike (slots). Pasi që është e kompjuterizuar, ajo ishte në gjendje të kalojë pa probleme në kazino online me shumë dobi për vetë lojën dhe lojtarët.

Historiku

Video Poker është një përzierje e lojrave më të lashta dhe më të reja në lojëra të fatit. Ajo është e bazuar në poker (një lojë klasike e kartave) që ka fillimet e saj në Evropën e lashtë, por mori një frymë jete të re disa dekada më pare, në vitet 1970, kur lojëra të kompjuterizuara të kazinos dullen në pah.

Në mesin e viteve 1970, një punonjës i Bally Technologies, i quajtur Si Redd, krijoi një parajsë për Video Poker për drejtuesit e kompanisë. Propozimi i tij u refuzua, por ai vazhdoi me projektin e tij të frymëzuar nga fryma e tij sipërmarrëse. Përfundimisht, ai formoi kompaninë e tij, Sircoma, e cila është sot njohur si IGT (International Game Technology).

U deshën disa vite para se investimi i Reddit të njifte. Në mes të viteve 1980, Video Poker kishte bërë me të vërtetë një hyrje. Ky ishte fillimi i epokes së MTV-së, atë kohë kur njerëzit me të vërtetë filluan të shihnin potencialin e video teknologjisë, dhe me këtë, Video Poker ishte në pozicionin e duhur për të marrë imagjinatën e njerëzve të Vegasit.

Video Poker në thelb rrjedh nga Draw Poker, në të cilin dora më e ulët e mundshme është dy palë, por pastaj, lloji që arriti më popullaritet në vitet e hershme është Better ose Jacks, ku lojtari duhet të marrë një palë Better ose Jacks në 5 letra për të fituar ndeshjen. Ky është versioni që ka mbetur më i popullarizuae në ditët e sotme.

Ashtu si lojëra të tjera të kasinës, Video Poker gjithashtu mori një rritje në popullaritetin në mbarë botën në sajë të moshës së internetit. Video Poker tani është një lojë e popullarizuar në shumicën e online kazinove, së bashku me roulette, pokerin e rregullt të tavolinës dhe blackjack.

Terminologjija

Terminologjitë e përdorura në Video Poker janë një kombinim i termave më të rinj dhe kushteve të rregullta të pokerit, siç mund të pritet nga një lojë që është një përzierje e të resë dhe të vjetëresë.

 

 

 

 

Action është shuma totale të cilen e vënë në bast lojtar në një lojë të caktuar.

Bet Max është Bast Maksimal në një lojë të caktuar. Zakonisht është 5 monedha për një dorë.

Discard janë letrat të cilat lojtari dëshiron ti humbasë ose të largojë pas dillit të parë.

Flush është një dorë pesë letërshe ku të gjitha janë nga e njëjta shenj e letrave.

Four of a Kind është një lloj dore ku ka katër letra me vlerë të njëjtë.

Full House është një dorë që ka një palë dhe tri të njejta.

Hand është pesë letrat të cilat i tregon makina tek lojtari.

Hold janë letrat që ka zgjedhur ti mbajë lojtari.

Jackpot është shpërblimi më i lartë i mundshëm i cili zakonisht rezervohet si çmim për një rresht mbretëror.

Pair janë dy letra që kanë të vlerë të njëjtën, për shembull dy Mretëresha ose dy 5-she.

Pay Back është vlerësimi i përqindjes së pagimit në lojë i cili bazohet në të dhënat e mëparshme për miliona duar.

Payout është shuma të cilen lojtari e pagun për një dorë.

Pay Table është një listë e shfaqur në ekran që ka të bëjë me listën e pagesave për çdo skenar.

Royal Flush është dora më e mirë e mundëshme në një lojë të Video Poker ose madje edhe në poker të rregullt. Përbëhet nga një Pikë-high flush më shenj të njëjt të letrave.

Straight është një dorë e pesë numrave të njëpasnjëshëm, për shembullin 3-7 ose 7-Mbretëreshën.

Straight Flush është ku të gjitha 5 letra janë nga shenja e njejëtkartat e njëjta të ngjashm.

Winning hand është çdo dorë që ka një kombinim fitues.

Rregullat

Rregullat e Video Poker-it janë relativisht të drejtpërdrejta në krahasim me llojet e tjera të pokerit. Të gjitha llojet e Video Poker luhen me një dek të përbashkët me 52 letra (përveç lojës Joker Wild e cila sigurisht përfshin edhe joker-a). Për të filluar luajtjen, vendosni bastim dhe shtypni "deal" për ndarjen e  pesë letrave. Ju mund të zgjidhni të "hold" ose "discard" sa më shumë që 5 letra nëse dëshitoni. Pastaj makina e poker-it do të zëvendësojë letrat që hidhni me letrat më të rastit. Çfarëdo pesë letra që mbeten tek ju është dora juaj e fundit, e cila do të ishte baza nëse nuk do të paguheni ose do të paguheni.

Letrat kanë të njëjtin renditje në të gjitha format e video poker, në aspektin e rangut edhe pse shuma e pagesave ndryshon në varësi të lojës. Kjo është renditja e duhur: Royal Flush; Straight Flush; Four of a Kind/Katër të njejta; Full House; Flush; Straight; Three of a Kind/Tri të njejta; Two Pair/Dy palë; One Pair of Jacks/Një pale me Jacks ose Better.

Asnjë përparësi nuk është përcaktuar për House në këtë lojë. Përqindjet e pagesës ndryshojnë nga 97% deri në 99.5%, por më pas, ekziston një rregull i aplikueshëm për të gjitha llojet e Video Poker: është fakti që lojtari po luan kundër makinës dhe prandaj ka vetëm dy pikë përfundimtare, ose të fitoi ose të humbi.

Strategjia

Siç pritet nga një lojë me rregulla të thjeshta, strategjia në Video Poker është mjaft e thjeshtë. Lojtari ka vetëm dy opsione pas marrjes së dorës së parë të pesë letrave, dhe këto janë cilat letra duhet ti hidh dhe cilat duhet ti mbajë. Strategjia e mëposhtme mund të përshtatet lehtësisht në llojet e tjera të Video Poker, edhe pse në thelb vlen për Better ose Jacks.

Straight Flush: Mbani të gjitha letrat tuaja me ju nëse kjo del nga kutia. Është shumë e rrallë që ju duhet të jeni të tunduar për të marrë një fotografi të ekranit dhe nëse jeni aq me fat sa të merrni një royal flush, do të pasuroheni nga jackopot progresiv.

Four of a Kind: Kjo konsiderohet të jetë kombinimi i dytë më i mirë kështu që ju i mbani letrat tuaja. Kjo nuk mund të përmirësohet duke hedhur poshtë cilen do leter.

Full House: Kombinimi i tretë më i mirë, dhe nuk mund të përmirësohet duke hedhur poshtë cilen do leter. Mbajini të gjitha letrat.

Flush: Nuk mund të përmirësohet, mbani të gjitha letrat.

Staright: Nuk mund të përmirësohet, mbani të gjitha letrat.

Three of a kind: Hidhni dy letra e tjera, por mbani tre të një lloji.

Two pairs: Për një të shtënë në një Full Hpuse, hidhni kartën e pestë dhe mbani vetëm dy çifte.

Jacks or Better: Mbani letrat çifte dhe lëshoni tri letra tjera.

Si rregull, ju duhet ti lëshoni të gjitha letrat përveç Jack-a, Mretëresha, Mbretrat ose Pikat nëse nuk fitoni ndonjë gjë nga dora fillestare.

Këshilla

Më poshtë janë paraqitur disa këshilla që mund të jenë të dobishme për t'ju ndihmuar të avansoheni  në Video Poker:

  • Para se të provoni Video Poker, fillimisht luani pokerin e vërtetë. Loja e poker-it kundër kompjuterit do të jetë më e lehtë pasi të keni luajtur kundër kundërshtarëve në jetës reale dhe keni kuptuar të gjitha kombinimet e letrave.
  • Para se ta filloni një lloji të ri të Video Poker, në fillim lexoni Tabelën e Shpërblimit për ti ditur pagesat e mundshëm për çdo kombinim letrash. Një tabelë e mirë duhet të ketë përqindje pagimi deri në 99.5%.
  • Kurrë mos I humbisni të gjitha pesë letr nëse ndonjëherë goditni një dorë fituese nga dilli juaj i parë. Edhe një çift i Jack-ave është ende një fitore sigurt, lëshoni tri letra të tjerët dhe shihni nëse mund ti përmirësoni letrat tuaja.
  • Nëse ka një jackpot progresiv për royal flush, sigurohuni që të luani Max Bet i cili zakonisht është me pesë monedha. Ju nuk mund të kualifikoheni për jackpot nëse nuk keni luajtur për Max Bet.
  • Jini të qetë dhe qëndroni në atë mënyrë. Më të mirët në poker nuk luajnë nëse janë të lodhur, të dehur, të zemëruar apo emocional dhe rregullat e njëjta janë të zbatueshme për Video Poker. Edhe nëse po luani kundër një makine, vendimet tuaja mund të ndikohen nga gjendja juaj emocionale. Nëse rini të qetë, vendimet tuaja do të jenë më të mira, gjë që do të thotë se do të keni më shumë kënaqësi dhe do të fitoni më shumë lojëra.
  • Çdo dorë është një dorë e re. Ju mund të humbni dhjetë duar rresht ose të fitoni dhjetë duar me rradhë, por pastaj, dora e ardhshme ose e njëmbëdhjetë gjithmonë do të jetë një dorë e re duke i bërë ato të mëparshmet të pakuptimta për lojën tuaj të tanishme.

See also

Po! Dua të di për bonuset ekskluzive, promovimet dhe lajmet

SUBSCRIBE