Online Poker

Online Poker

Tërheq miliona lojtarë dhe spektatorë nga e gjithë bota, pokeri është një fenomen botërore i vërtetë lojrave të fatit.

Historia

Shumica e lojtarëve moderne të pokerit e dinë vetëm Texas Hold'em dhe asnjë nga versionet e tjera, megjithëse ka shumë versione të lojës që nga antikiteti i Persisë dhe Kinës. Poker u fut në Evropë përmes Francës me një lojë të quajtur Poque gjatë shekullit të 17-të, dhe emri modern mund të rrjedh nga Poque.

Poker është prezantu nga kolonistët francezë në Botën e Re, ashtu si shumica e lojërave të tjera të kazinove. Loja u përhap në Perëndim të Egër, ndërsa popullsia e Shteteve të Bashkuara u zgjerua, por rrojet i ka nga New Orleans. Në vitet 1860 gjatë Luftës Civile të SHBA-së, u rrit popullariteti dhe atëherë ishin krijuar shumë prej rregullave aktuale dhe versioneve të lojës të pokerit, që përfshin Stud Poker, Draw Poker dhe straight.

Në fillim të shekullit të 20-të në qytetin e Robstown, i cili ndodhet në Teksasin jugor, u krijua Texas Hold'em, por ajo mori vetëm famë pasi u soll në një kazino të vogël në Las Vegas të quajtur Golden Nugger në vitin 1967. Dy vite pas kësaj, Dune Casino zhvilloi një turnament të Texas Hold'em dhe gjatë asaj kohe loja tërhoqi më shumë vëmendje.

Vëllezërit Binion fituan Konventën e Fraternitetit të Lojrave të Fatit dhe e kthyen atë në The World Series of Poker, tournament i cili është më i madh në botë i pokerit në ditët e sotme. Zgjedhja e tyre për të përdorur Texas Hold'em në ngjarje kyqe/kryesore ishte një vendim që do të kishte efekte për tërësinë e online industrisë së lojërave të fatit.

Texas Hold'em u shndërrua në lojë më të njohur të pokerit në botë, duke e faleminderuar ekspozimit të saj në TV dhe në WSOP. Ky popullaritet u forcua me fillimin e internetit në pjesën e mëvonshme të shekullit të 20-të dhe siguroi që online pokerin dhe Texas Hold'em të gëzonin dhjetëra dhe dhjetëra milionë lojtarë në mbarë botën.

Terminologjia

Përkufizimi i mëposhtëm i definicioneve përfshin termat që janë pjesë e terminologjisë elementare të pokerit dhe disa të cilat janë specifike vetëm për Texas Hold'em.

Blinds janë të shtrëngime të cilat janë bërë nga 2 lojtarë në anë të majtë te dillerit (person në të djathiten në të majtë vë në blind te vogël/small blind dhe personi dy vende në të majtë vendos blind te madh/big blind).

Bluff i referohet një taktike ku lojtari ban bast në një dorë të dobët për t'i bërë ata me dorë më të fortë të bëjnë një lëvizje jashtë lojës.

Buy-in i referohet shumës/vlerës së caktuar të patateve të cilat I blen lojtari për t'u bashkuar me një lojë të pokerit.

Community Cards i referohet pesë letrave të ndara me fytyrë në Texas Hold'em dhe mund të përdoren nga të gjithë lojtarët.

Flop i referohet raundit të parë ose fillestar ku tre community cards të ndara në një mënyrë të kthyera.

Flush i referohet pesë litrave nga deku i ngjashëm.

Hold Cards i referohen dy letrave që i ndahen lojtarit.

Pair i referohet dy kartave me vlerë të ngjashme, p.sh., dy 5 ose dy Pika.

Pot i referohet basteve të vlerës totale ose basteve e në një dorë të caktuar.

Rake i referohet komisionit të House nga secili pot. Në këtë mënyrë House bën para nga lojërat e pokerit.

River refers to the final and fifth community card dealt out.

River i referohet community card të fundit dhe të pestë të ndarë.

Round of betting i referohet kohës kur lojtarët bëjnë një zgjedhje nga katër opsionet (call, check, fold, apo raise) në çdo raund bastesh.

Royal Flush i referohet Pikës të nalt (Pika, Dhjetëshi, Gjeku, Mbretëresha dhe Mbreti në shej zemre) dhe është dora më e mirë, por e rrallë e parë në poker.

Straight i referohet pesë letrave serike të çdo dekut të ndarjese (Gjeku, 10, 9, 8, 7).

Trips i referohen tre-mbretërve (tre 10-she ose tre 5-she).

Turn i referohet letres së katërt të ndarë në community card.

Regullat

Loja fillon kur dilleri e përzin dekun standart të 52 letrave. Gjysma e bastit minimal (small blind) është hapur nga lojtari në anë të majtë të poshtmë të dillerit. Lojtarë të tjerë fillojnë të vendosin bastin minimal (big blind) pas një rotacioni në drejtim të akrepave të orës. Ky është raundi i parë i bastit. Ende duke filluar me lojtarin në të majtën e tij, dilleri ndanë hole cards për çdo lojtar në tryezë. Ky është preflop.

 

Pas preflop, lojtarët mund të bëjn hold, raise apo call. Për të parandaluar mashtrimin, të ashtuquajturat "burn card ", e cila gjendet në pjesën e sipërme të dekut, fshihet nga dilleri.

Dilleri i vërtis 3 letra në tavolinë të kryera me fytyrë lart. Këto tri letra quhen “communal cards”, të cilat secili lojtar mund të përdorë për të shtuar në letra “hole” (pocket ose private) për të formuar pesë duart e tyre më të mira. Raundi i dytë i basteve fillon përsëri nga personi në të majtë të tregtari. Pas këtij raundi bastesh, dilleri vendos një tjetër “communal card” në tavolinë. Kjo pjesë quhet “turn”.

Raundi i tretë i basteve bëhet duke filluar nga personi në të majtë të dillerit. Në shumicën e variantave të poker, kjo është pjesa ku shuma e bastit dyfishohet.

Pas raundit të tretë të basteve, dilleri vendos letren e fundit në tavolinë të kthyer me fytyrë lart. Kjo fazë quhet “river”. Në këtë pikë, çdo lojtarit i lejohët të përdorë çdo leter nga pesë letrat e vendosura në tavolinë për të formuar pesë duart e tyre më të mira.

Raundi final i basteve zhvillohet nga personi në të majtë të dillerit. Lojtarët zbulojnë pesshën e dorës më të mirë të pokerit. Lojtari me pesë letra më të mira fiton ndeshjen.

Një nga gjërat më zhgënjyese në poker për një lojtar të ri është mosdija se cila dorë e tejkalon një tjetër. Duke filluar me dorën më të lartë ose më të fortë, këtu është rendi i radhëve.

 • Royal Flush - Kjo është dora e parafundit e të gjithëve. Kjo është një sekuencë me pesë letrata të njëjtit dek nga 10 deri ne Pike. Ju bëheni të pamposhtur nëse keni këtë kombinim.
 • Straight Flush - Ngjashëm me Royal Flush, por sekuenca përfshin letren/ at me vlerë më të ulët se 10.
 • Quads - Katër karta që kanë të njëjtën vlerë.
 • Full House – Tri të njejta dhe një palë. Të tri të njejtat janë “tiebreaker”.
 • Flush - Pesë letra të njëjtës shenjë, por jo të renditura ne sekuencë.
 • Straight – disa letra ne sekuencë, por me shenjë të ndryshme.
 • Three-of-a-kind - Tri letra me vlerë të njëjtë dhe një jo-palë.
 • Two-pair – Dy palë të ndara. Kartë letra më të lartë  (jo-palë) thyen “tiebreaker”.
 • One pair – Një palë e së njëjtës vlerë.
 • High Card - Në rast se asnjë nga lojtarët nuk ka ndonjë dorë të përmendur më lart, letra me vlerë më të lartë përcakton fituesin.

Strategjia

Texas Hold'em nuk është vetëm një lojë e pokerit, ajo kërkon llogaritjet e sakta, aftësinë për të lexuar dhe gjykuar të tjerët dhe në të njëjtën kohë duke u përqëndruar në qëllimin përfundimtar, i cili natyrisht është fitues. Gjëja e parë që çdo lojtar amator duhet të mësojë është se si t'i përdorin letrat e veta, a të luaj ato ose të pret për dorën tjetër.

 

Poker është lojë e fatit; prandaj, nuk ka rregulla për të fituar. Një praktikë standarde është se nëse një lojtar ka dy letra me një vlerë më të vogël se 10 nga shenja të ndryshme, atëherë shanset për të fituar janë shumë të vogla. Nëse një kartë vlen më shumë se 10, individualisht ose në një palë, atëherë shanset për të fituar lojen vazhdojnë të rriten. Texas Hold'em është lojë e rrezikut, ju duhet të analizoni se cilat janë vlerat e letrave tuaja dhe se sa shumë mund të shpenzohen. Në disa raste, ndarja e disa lekë shtesë mund të bëjë këtë trik, në të tjerat, shpalosja dhe pritja një dorë më të mirë rezulton të jetë opsioni më i mirë.

Këshillat

 • Mos luani secilën dorë. Është në rregull të bëheni konkurrues (më shumë për poker), por atëherë ligjet e probabilitetit thonë se është shumë e pamundur të fitosh secilën dorë. Pasi të fitosh përvojë të mjaftueshme për të luajtur, do të kuptosh se kur të mbash ose të lëshosh letrat.
 • Mos shkoni në një dorë sepse ju keni kushtuar para dhe kohë. Ky është një rregull i mirë që zbatohet për jetën reale, po ashtu dhe për poker. Nëse i keni letrat e këqija dhe konkurrenca juaj është rritur me riskun, do të ishte mire të mendoni se basti juaj fillestar tani është i humbur.
 • Rini të qetë. Lojtarët më të mirë në poker kurrë nuk luajnë apo zemërohen. Ata mbajnë ftohtësinë e tyre, prandaj mendimet e tyre mbeten të qarta. Ata gjithashtu mbajnë sytë në garën e tyre dhe në tavolinë.

Keni një vështrim të mirë në communisty cards. Këto letra i takojnë të gjithëve, kështu që nëse përqendroheni mjaftueshëm, do të zbuloni jo vetëm kombinimin më të mirë të mundshëm me 5 letra, por edhe kombinimin më të mirë të mundshëm me 5 kartela të konkurrencës juaj.

See also

Po! Dua të di për bonuset ekskluzive, promovimet dhe lajmet

SUBSCRIBE