Online blackjack

Online blackjack

Blackjack është një nga aktivitetet më zbavitëse dhe më të dobishme në kazino.

Lojërat e kazinosë kanë fituar shumë popullaritet në internet dhe kjo mund të shihet në tregjet në zhvillim, siq është Kenia. Me dhjetëra opsione unike të lojrave në dispozicion, lojtarët gjithmonë mund të ndryshojnë pak gjërat dhe të shkojnë për diçka pak më ndryshe.

Një nga lojërat më të preferuara dhe më të famëshme në botë është Blackjack. E njohur gjithashtu si “21”, kjo lojë është shumë e lehtë për t'u kuptuar, por gjithashtu ka një veçori të posatsgme që u jep lojtarëve më shumë kontroll se sa një lojë mesatare e lojërave të fatit.

Një hiatoriat të shkurët të blackjack-ut

Nuk dihet se si filloi loja e “njëzet e një”, por referencat më të hershme të saj mund të gjenden në shkrimet e Miguel de Cervantes, më saktësisht në ato që pasuan Don Kishotin. Aktori i famshëm spanjoll ishte gjithashtu një lojtar i madh i lojërave të fatit dhe pati shumë lojëra të ndryshme që i lejonin atij të bëjë baste dhe madje përfshiu disa në punën e tij. Njëra prej veprave të ti u quajt "ventiuna" dhe kjo lidhet me kartën e njëzet e një.

Historia aktuale e emrit të lojës që njohim sot nisi në kazinotë në Shtetet e Bashkuara. Për të tërhequr më shumë lojtarë në lojë me letra, disa qendra në Las Vegas përfshinin një pagesë shtesë prej 10:1 për një kombinim të dy kartave të zeza për deri sa njëra prej tyre ishte Jack dhe tjetri ishte Ace e pikave. Kjo dore e veçantë u quajt blackjack dhe përkundër faktit se u hoq nga loja, emri i dy kartave me gjithsej 21 mbetet i njëjtë.

Si luhët blackjack online

Jo vetëm që loja është e lehtë për të mësuar, por është shumë e popullarizuar në kazinotë online dhe kjo i siguron lojtarëve mënyrën më të mirë për të praktikuar. Midis një dhe tetë palë pako letrash ne një lojë, pa asnjë joker.

Së pari, lojtari duhet të vendosë bastin dhe pastaj do te shpëndahen letra lojtarit dhe dy letra anash. Të dyat letrat ne anë të lojtarit janë të dukshme, ndërsa vetëm një leter e shpërnarësit mund të shihet.

Në çdo raund, qëllimi i blackjack është thjesht të fitojë një vlerë më të madhe sesa dilleri, por në të njëjtën kohë të mos marrë më shumë se 21. Letrat shënohen në bazë të vlerës së tyre dhe Jack, Mbretëresha dhe Mbreti secila e ka vlerën dhjetë pikë. Pika mund të jetë një ose njëmbëdhjetë.

Pas marrjes së letrave fillestare, lojtari në çdo moment mund të zgjedhë të marrë më shumë letra ose të mbajë dorën e parë.

Strategji e thjeshtë për të luajtur blackjack online

Blackjack është një lojë ku lojtari mund të ndikojë në rezultat duke marrë një vendim pas marrëjes s pare t letrave. Strategjia më e lehtë për tu kujtuar është që të qëndrojë për duart me 17 ose më shumë, goditi në mes të 13 dhe 16 në qoftë se tregtari ka një 6 ose më pak dhe goditi në çfarëdo më te ulë se sa 13.

See also

Po! Dua të di për bonuset ekskluzive, promovimet dhe lajmet

SUBSCRIBE