Online Baccarat

Online Baccarat

Një lojë e popullarizuar me letra, e njohur edhe si Punto Blanco, Baccarat është një nga lojërat më të vjetra të letrave që luhet në kazinotë moderne.

Historiku

Baccarat është një lojë e njohur në kazinotë e cilat janë përshëndur nga Italia, ku supozohej se ishte në zbuluar në Mesjetë. Është një lojë kazino e popullarizuar dhe gjithashtu raportohet të ketë origjinë shumëkombëshe, pasi ajo është zhvilluar gjithashtu gjatë 1400 në Francë dhe pastaj u importua më vonë në Shtetet e Bashkuara nga kolonistët nga Anglia dhe aty u zhvillua në formatin që aktualisht dihet

Termi "Baccarat" vjen nga terminologjia e vjetër italiane për "zero", meqë e rjedh nga fakti se të gjithë mbretërit, mbretëreshat, jakat dhe dhjetëra referohen të kenë vlerë zero. Në ditët e sotme, çdo set që është i barabartë me dhjetë ka vlerën e baccarat, një rregull i cili ende e shoqëron ende deri sot nga rrënjët e saj në Itali.

Megjithëse mbretëria e Francës me të vërtetë luajti Chemin de Fer para se ata të rrëzoheshin gjatë revolucionit, ajo që u solli në Botën e Re përtej Atlantikut është në fakt ekuivalenti anglez që quhet Punto Buco.

Shumica e lojërave me larta apo të tabelave të cilat i qëndruan testit e kohës e bënë këtë vetëm për shkak të popullaritetit të tyre në Shtetet e Bashkuara të shekullit të 20. Punto Buco ishte shumë i njohur në Nevada dhe qendra të tjera të ngjashme të lojërave të fatit në Amerikë, por pavarësisht kësaj, ajo ka mbetur vetëm një lojë më shumë ose më pak e rezervuar për rivalët amerikanë me të holla për të shpenzuar, ashtu se si është e rezervuar si një lojë popullarizuar për fisnikët.

Me rikthimin e saj Baccarat është përsëri një lojë e pelqyer nga një shumicë e madhe nga industria e lojërave të fatit në internet. Nuk është më e rezervuar për ata që kanë shumë para në bankë. Në ditët e sotme, ajo ofrohet nga online ose së paku nga mini Baccarat, i cili është version bazik dhe po ndjek rregullat standarte amerikane të përdorura në kazinotë të Atlantic City dhe Las Vegas.

Përkufizimi i Termave

Për shkak të origjinës së tij, pjesa më e madhe e terminologjisë të Baccarat me të vërtetë rrjedh nga frëngjishtja e vjetër dhe italishja e vjetër. Disa fjalë të tjera sugjerojnë ndikimin amerikan në historinë e lojës.

Baccarat: I referohet vlerës totale të dorës së lojtarit që është zero. Kjo është diçka që nuk do të shihej si një gjë e mirë.

Banker: Një nga tri probabilitetet e lëvizjeve në një lojë tipike që i referohet  bastit në duart e dilerit/bankierit. Shuma e pagimit minus komisioni i bankierit është 1:1. Gjithashtu mund të quhet banco.

Coup: Një raund e baccarat e cila përbëhet nga dora e një bankeri të dora e lojtari.

Diller: Përndryshe i njohur nga termi " croupier", i referohet individit që tërheq letrat.

Mini Baccarat: Një lloj tjetër i baccarat në të cilin vetëm diller tërheq të gjitha letrat. Zakonisht, ky version ka kufizime më të ulëta, dhe për shkak të këtij fakti, është versioni më i popullarizuar i online baccarat.

Natural: Një situatë ku dy letrat fillestare të lojtarit arrijnë gjithsej tetë ose nëntë.

Lojtar: Ndryshe i njohur si punto, i referohet bastit të vendosur në dorën e lojtarit. Ngjashëm me dorën e bankierit, probabilitetet e pagimit janë 1:1. Përparësia e House në këtë është pak më shumë se 1%.

Run: Një bast në anën në të cilën mund të bastisni në duart fituese të njëpasnjëshme (vlen për dorën e lojtarit, dorën e barazimit ose dorën e bankierit)

Standoff: Një situatë në të cilën kartat e lojtarit dhe dillerit e kan vleren e njëjt.

Tie/Barazim: Referohet vendosjes e bastit në barazim ose një standoff midis bankierit dhe lojtarit. Kjo përdoret rrallë edhe përkundër faktit se kjo ka një probabilitet të madh pagesash prej 8: 1 për shkak se ka vetëm një avantazh House prej gati 15%.

Rregullat e lojës

Baccarat luhet me tetë palë letrash ose tetë deke në çdo kohë dhe gjithsej 14 lojtarë janë të pranishëm në tavolinë. Letrat me numra që variojnë nga 2-9 merren me vlerë numerike dhe mbreti, mbretëresha, gjeku dhe dhjetë kanë vlerë zero. Vlera e njëshit është caktuar për një ace.

“Coup” fillon kur lojtarët vendosin baste në të cilat individi që ata mendojnë do të marr dorën me vlerën më të lartë. Ata pastaj mund të vëjn bastin në njërën nga tre zgjedhjet - barazimin, bankierin ose lojtarin. Duart me ka dy letra secilit i dorëzohen bankierit dhe lojtarit. Vlera më e madhe për çdo dorë të dhënë është nëntë. Asnjë letër tjetër nuk i dorëzohet lojtarit nëse letrat e e kan vleren tetë ose nëntë. Vetëm shifra e dytë duhet të numërohet nëse letrat kanë një vlerë që arrin më shumë se 10, prandaj, vlera aktuale kur nuk e kalon nëntshin.

Edhe pse ekziston bankieri, "shoe" e dillerëve rrotullohen në mënyrë të përpiktë rreth tavolinës njëjta si në Craps dhe Poker. Megjithatë, "shoe" e dillerit nuk lëvizin nëse dora fitues është bankieri.

Mini Baccarat përdor të njëjtat shanse dhe rregulla si Baccarat i rregullt. Loja është bërë më e shpejtë për shkak të metodave alternative të trajtimit të letrave të cilat gjithashtu pak ndryshojnë shanset ose probabilitetet. Dilleri i kthen të gjitha kartat dhe zakonisht përdor gjashtë deka shoe për shpërnarjen e letrave në Mini Baccarat.

Strategjitë fitimprurëse

Ka shumë pak për të kujtuar në aspektin e strategjisë pasi ka vetëm dy mënyra realiste për të fituar në Baccarat. Për të fituar ndeshjen lojtari vendos bastin në dorën e lojtarit ose në dorën e bankierit. Gjëja më e rëndësishme për të kujtuar në fillim është se për të dy lojtar dhe bankier, pagesa është 1:1 dhe se ka një zbritje të komisionit 5% në dorën e bankierit.

Njohuria ne atë sa shpenoni është po aq e rëndësishme sa të dini se çfarë jeni duke bërë. Kujdesuni që të mos kaloni një bankroll maksimal që ju duhet të vendosni për veten tuaj. Natyrisht, Baccarat ju jep një shans të madh për të fituar dhe një probabilitet disi më të madh të humbjes për shkak të Advantage House, por njohuria se sa ju mund të përballojë për të shpenzuar ju jep kontroll mbi lojë.

Për ata që mund të kërkojnë një version më të vështirë të Baccarat, ndoshta ia vlen të provoni versionet më të vjetra të lojës nga Evropa (Baccarat Banque dhe Chermin de Fer). Është e zakonshme për të parë këtë lojë në kazinotë europiane, edhe pse është gjithashtu në dispozicion në një përqindje të vogël të online kazino.

Këshilla për Baccarat

Ashtu si çdo lojë me letra ose tavolin, mënyra më e mirë për të qenë më mirë në strategjinë tuaj të lojres është të përfitoni nga disa versione të organizuara nga online kazinotë të cilat janë falas.

Me përjashtim të rastit kur keni kurajo t`I ballafaqoheni rrezikut ose keni të holla për të shpenzuar, mos bastni shanset tuaja në Tie. Shanset për të fituar janë shumë të vogla edhe pse kjy bast jep shanse më të mëdha në 8:1 në krahasim me duart e bankierit apo lojtarit.

Forma më e zakonshme e baccarat që ofrohet nga online kazinotë është Mini Baccarat, por nëse me të vërtetë ju pëlqen loja, atëherë ju mund të kënaqni edhe me versionin nga Franca, që njihet si Chemin de Fer. Nëse jeni një lojtar i cili gëzon strategji të përparuar, atëherë një lojë tjetër si blackjack ose poker mund të jetë më i mire pasi Baccarat është një lojë që fitoi popullaritet për të qenë e thjeshtë.

Për lojtarët e baccaratdisa online kazinove kan oferta më të mira se sa të tjerë. Pa marrë parasysh se kush vepron në lojë, Advantage House do të mbetet e njëjtë. Nëse gjeni një online kazino me promovime të caktuara të baccarat atëherë kjo do të thotë se ju të paktën mund të maksimizoni depozitat tuaja.

Mbani në mend se sa po shpenzoni. Krejt deri sa ju e dini se ka vetëm dy opsione reale në të luajtur Baccarat, atëherë ju me siguri do të argëtohen dhe madje ndoshta të bëni shumë para. Mënyra më e mirë për të siguruar suksesin tuaj është duke iu përmbajtur limitit të shpenzimeve të paracaktuara.

See also

Po! Dua të di për bonuset ekskluzive, promovimet dhe lajmet

SUBSCRIBE